Isıtılmış Keçi Sütünden, olgunlaşmamış İncir veya Körpe İncir dallarında bulunan SÜT ile mayalanarak elde edilen Yoğurt veya Olgunlaşmamış Taze Peynire benzer Süt Ürünüdür.
Yani kısaca;
''Tam olgunlaşmamış oluşumu yarım kalmış ancak çok çok lezzetli Yoğur veya Peynir'' diyebiliriz...
Anadolu'nun birçok bölgesinde özellikle keçi otlatan çobanlar tarafından pratik, çok hızlı ve yapılışı çok kolay olmasından dolayı tercih edilen bir yiyecek ve beslenme türüdür.. 10 dakika gib, kısa bir sürede hazırlanabilir. Oluştuğu an itibari ile 5 dakikada tüketilmelidir içindeki incir alınırsa 5-10 dakika daha acılaşmadan yenilebilme özelliğini korur.
Her ne kadar İnek Sütü ile yapılsa da Keçi Sütünün tadını lezzetini vermez.
Bal veya yöresel pekmez ile içine kuru incir gibi meyve parçacıkları atılarak tatlı niyetine de yenilebilir.
https://www.facebook.com/yemyesilaktar/
Yemyeşil Aktar
Gsm: 0 532 775 76 31 Tlf; 0 212 873 33 93
Bal veya yöresel pekmez ile içine kuru incir gibi meyve parçacıkları atılarak tatlı niyetine de yenilebilir.
https://www.facebook.com/yemyesilaktar/
Yemyeşil Aktar
Gsm: 0 532 775 76 31 Tlf; 0 212 873 33 93
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder