Çamlık Cad. No:1 Fatih Sultan Mehmet Camii Altı Onur market Avm Beylikdüzü/İstanbul

17 Şubat 2017 Cuma

KANSERİN ÇARESİ; PAÇA ÇORBASI VE YOĞURT....




‘Kanserin çaresi paça çorbası ve evde yapılan yoğurt’

Onkoloji uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, kanserin DNA ya da hücreyle değil bağ dokuyla alakalı olduğunu iddia ediyor. Kemoterapiye karşı çıkan Dr. Dizdar, hastalığın tedavisi için ev yapımı yoğurt yenmesini, paça çorbası içilmesini tavsiye ediyor.
Çapa Tıp Fakültesi’nden onkoloji/farmakoloji uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, kanserin sebebinin DNA veya hücrelerde değil, hepsinin içinde yaşadığı bağ dokusunda aranması gerektiğini söylüyor. Dizdar, karar.com’dan Ürün Dirier’in haberine göre hastalara en güçlü toksin temizleyicisi olarak ev yoğurdunu, en güçlü doku yenileyici olarak da paça çorbasını tavsiye ediyor.
Kanserin asıl sebebi nedir sizce? Bu konuda çok tartışmalı iddilarınız var…
Kanserin çoğunlukla düşünüldüğü gibi DNA hasarı veya hücresel bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Sorun bağ dokuda. Eğer siz bağ dokusunu bozarsanız hasta artrit de olabilir, diyabet de, kanser de, kalp hastası da… Zaten sadece kanserde değil tüm hastalıklarda genel bir artış söz konusu. Demek ki geniş bir popülasyonu etkileyen bir etken var.
Nedir bu etken?
Bunun en önemli etkeni bana göre ilaç endüstrisinin tamamıyla gıda endüstrisinin içine girmiş olmasıdır. Bozulmayan sütler, yumurtalar, ekşimeyen yoğurtlar, aylarca saklanabilen katkı maddeli yiyecekler, antibiyotikle 40 günde büyütülmüş piliçler… ABD’de kanser 1950’lerde sorun olmaya başlıyor. Çünkü ilaçla çok hızlı büyütülen piliç endüstrisi 40’lardan sonra pazara hakim oluyor. Piliç diyorum tavuk demiyorum. Çünkü bu yediklerimiz tavuk değil, başka bir canlı. Bağ dokusu bozulmuş hasta bir canlı.
Kimyasallar tıpkı piliçte olduğu gibi bizimde mi bağ dokumuzu bozuyor?
Evet aynen öyle. Siz bağ dokusunu bozduğunuzda, onun içinde yaşayan kemik iliği ve karaciğer hücresi gibi hücreleri de etkiliyorsunuz. Eğer bu doku onarılabilirse kanser dahil pek çok hastalık da kendiliğinden iyileşecektir. Yani benim düşünceme göre sorun hücre veya DNA’da değil kalıpta. Beslenmedeki aşırı farklılaşma nedeniyle, hammaddeye bağlı olan bağ doku yapı değiştiriyor. Bunun sonucunda 20 yaşındaki bir kız bile meme kanserine yakalanabiliyor. Mesela yeni nesilde boy uzun, kemikler iri diye bunun iyi beslenmeyle alakalı olduğunu söylüyorlar. Oysa formun değişmesinin sağlıkla hiçbir ilgisi yoktur. Bu form değişiminin sonuçlarını ileriki yıllarda göreceğiz.

KEMOTERAPİ YERİNE…
Kemoterapi hakkında şüpheli olduğunuzu biliyoruz. Kemoterapiye bakışınız nedir?
Biz şu an tıbbın boşluk ve tanımsızlık dönemindeyiz. Eğer kanserli bir hastaya tedavi uygulanmazsa ne olacağını bile bilmiyoruz. bu hastalara kemoterapi yaparak iyilik mi kötülük mü yapıyoruz belli değil. Bence hastanın beslenme koşullarını düzeltip kontrol etmek daha faydalı olabilir. Kemoterapi belli bir yerden sonra faydadan çok zarar getiriyor. Kemoterapi bağ dokusunu oluşturan kolajeni yıkıyor. 4 kür, 6 kür kemoterapi demek sürekli olarak hastayı kaynaklardan mahrum bırakmak demek. Bu kolajen yapının yerine konulması şart. Aksi halde bir süre sonra enfeksiyonlar başlıyor. Hastaların büyük kısmı zaten kanserin kendisinden değil, kemoterapinin yan etkisinden ölüyor.
PAÇA ÇORBASI YARARLI
Hastalara ne tavsiye ediyorsunuz?
Bir kanser hastası paça çorbası içmeli. Kolajen tüm hayvanların iskelet sisteminde yoğun olarak bulunur. Ama paçada özellikle fazlaca bulunur. Kolajen moleküllerinin bağlanmasında da C vitamini aktiftir. O yüzden hastalara tavuk suyuna limonlu çorba içirilirdi. Ama bugün gerçek tavuk kalmadığı için tavuk suyunda kolajen de yok. O sebeple paça tavsiye ediyorum. Kolajen tüm dokuları baştan sona yeniler.
YOĞURDU EVDE YAPIN
Kimyasallardan vücudumuzu temizlemek için ne önerirsiniz?
Vücut toksik madeleri bir yere kadar tolere eder ama güvenlik sınırı olarak ısrarla söylüyorum ki yoğurt gerçek olmak zorunda. Vücudu kimyasallardan temizleyecek en önemli unsur yoğurttur. Mutlaka hastaların ev yoğurdu yaparak yemeleri gerekiyor. Çünkü markette satılanlar gerçek yoğurt değil. Sütün de gerçek olması gerek. UHT süt, işlem görmüş süt gerçek süt değildir. İçinde yaşam yoktur. İki proteini birbirine bağlayan sülfür molekülünün en güçlü kaynağı süttür. 
Kaynak;karar.com/ Ürün Dirier 


16 Şubat 2017 Perşembe

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?


Balık yanında yoğurt yenmeyeceğini hepimiz duymuşuzdur; Peki gerçekte nedir bunun doğrusu? Bilinenin aksine balık, taze olarak tüketilecekse yanında yoğurt yemenin bir sakıncası yoktur. Zehirleyen şey; balıklarda bulunabilen histamin proteini. Yoğurtta da bulunan bu madde bayat balıkla birlikte yendiğinde vücutta artıyor ve alerjik bünyelerde kaşıntı, kusma gibi reaksiyonlara neden olabiliyor.
Balıklarla ilgili yanlış bilinen bir gerçek daha; balıkların hafızasının saniyelerle sınırlı olduğudur. Oysa Japon balığı en az üç aylık bir hafızaya sahiptir.
Coca cola gerçeği de yanlış bilinenler arasında; Dünya üzerinde en çok tüketilen gazlı içecek olan kolada alkol bulunmaz.

Sivrisinek Vızıltısı;Gece uykularınızı kaçıran ve o hiç sevmediğiniz sivrisinek vızıltısının sineklerin ağzından çıkan bir ses olduğunu zannediyor olabilirsiniz. 
Oysa bu ses, sivrisineklerin saniyede 500 kez kanat çırpmasından meydana gelmektedir.
Kelebeklerin ömrü bir gün değildir; Bazı ergin kelebeklerin ömrü 1-2 aya kadar uzayabilir.
En yüksek C Vitamini Portakaldadır; Soğuk algınlığı rahatsızlıklarında vücudumuzun en çok ihtiyacı olan vitamin C vitaminidir ve en yüksek C vitamininin portakalda olduğunu düşünürüz. Peki soğanda portakaldan çok daha fazla C vitamini bulunduğunu söylesek?
Karıncaların Çift Midesi vardır ama Neden; Bir çekirdek kabuğunu sırtlanmış giden karıncaların kendileri kadar anatomilerinin de paylaşımcı olduğunu biliyor muydunuz? Karıncalarda pek çok canlı gibi 1 tane mide bulunduğunu düşünürüz ancak insanlarla benzer bir toplumsal yaşam kurma özelliğine sahip olan karıncalarda 2 adet mide bulunur. Birinde kendi yiyeceğini, diğerinde öteki karıncalarla paylaşacağı yiyecekleri biriktirir. 

Domatese Sebze deriz;  Bu bilgi Yanlıştır. Beslenme konusunda da kimi yanılgılarımız var. Sebze sandığımız bazı besinler meyve, meyve olduklarını düşündüklerimiz de aslında sebze olabiliyor. Domates de bunlardan biri. Yemeğin içine katabiliyor olmamızdan dolayı sebze olduğu düşünülen domates, bitki bilimine göre meyvedir. Çünkü meyveler, içinde etli veya kuru çekirdek olarak adlandırılan tohumları bulunan yiyeceklerdir.
En güçlü Kasımız Dilimizdir; Ne göğüs ne de karın kası, insan vücudundaki en güçlü kas dildir.
Kallbimiz her hapşırdığımızda durur; Yaşadığımız sürece hiç durmadan çalıştığını düşündüğümüz kalbimiz aslında hapşırdığımız zaman bu refleks ile birlikte durur. Hayatımız boyunca her hapşırdığımızda kalbimiz o anlık durur ama bu bizim hayatımızı sonlandırmaz ve yaşamaya devam ederiz.
Bazen de okuduğumuz bir haber bizi uyandırır ve artık doğru bilgiler hafızamıza yenilerini eklemişizdir. 
KAYNAK; www.mynet.com 


15 Şubat 2017 Çarşamba

BEL VE BASEN BÖLGESİ ERİTEN KOLAY DİYET ....



Günümüzde hazır gıdaların yoğun tüketimi ile birlikte bölgesel yağlanma tüm hanımların öncelikli sorunu olmaya başladı. 

Bu nedenle Yemyeşil Aktar Baharat olarak, sizlerle bu diyeti paylaşmak istedim.


Sınırsızca büyüme özelliğine sahip yağ hücrelerine dur diyoruz! 

Savaşımızı başlattık, bu sefer kazanan biz olacağız! 

Yapmanız gereken şey, bu doğal kürü uygulayıp sabretmek...


basen-eritme-hareketleri_646x340
• Basen bölgesi yağlanması genellikle genetik olarak vücuttaki yağ hücrelerinin o bölgede daha fazla bulunması ile oluşur. 
• Yağ hücreleri sınırsız büyüyebilme özelliğine sahiptir. Basen bölgesi yağları karın yağlarına göre daha zor yağlardan oluşur ve kilo verirken çok sabırlı olmak gerekir. 
• Hareketsizlik ve yanlış beslenme sonucu vücudun alt tarafında toplanan yağlardan kurtulmak için çok özel bir diyete ihtiyaç var.
karbonhidrat-ve-protein
• Özelikle protein içeren besinler tüketilmelidir. 
• Tavuk, balık, peynir ve yoğurt gibi besinler daha sık tüketilmelidir. 
• Her gün mutlaka 1 saat yürüyüş ve koşu yapın. Yani 4 dakika koşu 4 dakika yürüyüş şeklinde spor yapın. 
• Çok yağ içeren cips ve çikolata gibi abur cubur besinlerden uzak durmalılar. 
• Salata ve sebze yemeklerini beslenme planlarına daha sık eklemeliler. 
• Günde en az 2 litre su içilmelidir. 
• Taze zencefil çayı kaynatılarak her gün 1 fincan tüketilebilir.
pazili-corek-otlu-cacik-611
• 50 gr yağsız lor peyniri 
• 2 fındık büyüklüğü rendelenmiş taze zencefil 
• 1/2 adet kırmızı tatlı biber 
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 
• 1 çay kaşığı çörek otu
Hazırlanışı:
Malzemeleri bir tabağa sırayla ekleyin ve karıştırın. 1 hafta boyunca akşam yemekleri yerine, yanında yeşil salata ile tüketebilirsiniz.
• 1 lt sıcak su 
• 1 fındık kadar taze rendelenmiş zencefil 
• 5-6 adet karanfil 
• 2 dilim limon 
• 2 çubuk tarçın 
Gün içinde öğleden sonra ve ara öğünü olarak her gün tüketilebilir 
Kaynak: Mynet Yemek

  Beylikdüzü / İstanbul

13 Şubat 2017 Pazartesi

KANSERLİ HÜCRELERİ VÜCUDUNUZDAN UZAK TUTUN !!!


Karbonat ve Bal Karışımı Kanseri Vücudunuzdan Uzak Tutuyor.....

Herkesin mutfağında bulunan karbonat ve bal karışımı vücudu kansere karşı nasıl koruyor?

Kanser hücreleri ''şekeri'' sever ve bu karışım "şekere aç" kanser hücrelerini hedef alır.
Kısaca şöyle özetleyebiliriz;
Şekere aç kanser hücreleri normalden 15 kat daha hızlı glikoz tüketimi için çaba gösterir. Isıtılıp hazırlanan bu alkalik bikarbonat karışımı, şeker bakımından zengin ve sağlıklı bal ile karıştırıldığında, bu hücrelere gizlice karbonat sokar. 
Bu durumu hücrelere giren "Truva Atı"na benzetebiliriz. 
Alkali karbonat kanserli hücreleri infaz edip bu hücrelerin normale dönmesini sağlar. Veya, kanserli hücreyi öldüren hızlı bir pH değişimine neden olarak alkali bir etkiye sahip olur. Alkalileştirici şok dalgası, kanser hücrelerine oksijen alarak, tolere edemeyecekleri kadar oksijen sağlar. 
Böylece kanser hücresinin büyümesine neden olan şeker hücreye girmeden engellenir ve etkisiz hale getirilir.

İşte bu ev yapımı mucizevi karışımın tarifi:

Malzemeler
  • Karbonat
  • Bal
Yapılışı
** Her 1 tatlı kaşığı karbonat için 1 yemek kaşığı bal kullanın.
4 yemek kaşığı bal ve 4 tatlı kaşığı karbonatı karıştırın. Bu size bir hafta kadar yeterli olacaktır. Karışımı buzdolabında saklamayın!
Kullanışı
En fazla 1-2 ay boyunca bu karışımdan günde 1 tatlı kaşığı tüketin. Karışımı yemek saatlerinden önce almamaya dikkat edin. 
Bu terapi süresinde diyetinizi değiştirmeli; kırmızı eti azaltarak şeker ve un tüketimine son vermelisiniz.
NOT: Şeker rahatsızlığı olanlar doktorlarına danışarak kullansın...