Çamlık Cad. No:1 Fatih Sultan Mehmet Camii Altı Onur market Avm Beylikdüzü/İstanbul

Fotoğrafım

 Firmamız 2008 yılında şu an bulunduğu yerde, İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarından alınması gerekli tüm Lisans, Çalışma İzin Belgeleri ve Ruhsatları alarak hizmete girmiştir. 

 Bu 8 yıllık dönem içerisinde Ürün ve Hizmet kalitesinden ödün vermeden siz değerli müşterilerimize hizmet vermeye devam etmektedir.  

24 Eylül 2016 Cumartesi

KEFİR.....



GENÇLİK İXİRİ   KEFİR !!!!!!



Kefir, kefir danelerinin süt içinde mayalanmasıyla meydana gelen bir süt ürünüdür.
Anavatanı Kafkasya’dır.
Özellikle Kafkasya’da ort...alama insan ömrünün 110-130 yıllara kadar ulaştığı görülünce bu içeceğe ‘'gençlik ixiri''
denmiştir.

Kafkasya’da su yerine kefir içilmektedir.

Bu bölgede kanser tüberküloz ve hazımsızlık şikâyetlerine rastlanmamasının nedeni yine kefir’dir.

Kefirin keskin asit tadı ve mayamsı lezzeti, fermentasyon esnasında mayaların ürettiği CO2’den kaynaklanmaktadır.
- Kalsiyum,
- Fosfor,
- Folik asit
- B1,B2,...........B11,B12 kısaca Tüm B grubu vitaminler
bakımından oldukça zengindir.

Sütten yapıldığı için sütün bütün besleyici özelliklerine sahiptir. 

Fermente aşamasında mikroorganizmalar süt proteinini ve süt şekerini parçaladıkları için sindirimi süte göre daha kolaydır.

Özellikle süt içtikten sonra karın ağrısı, ishal gibi belirti görülen bireylerde kefir daha yararlı etki göstermektedir.

Yararlı etkileri:
- İştahsızlık, uykusuzluk yaşayanlarda bu sorunları azalttığı görülmüştür.
- Mide, bağırsak ve safra kesesi rahatsızlıklarında yararlı etkiler görülmektedir.
- Bağırsaktaki yararlı bakterileri artırıp, bağırsak şikâyetlerini azaltır.
- Kolesterol düşürücü etki gösterir.
- Yaşlanma belirtilerini azaltır.

Kefir nasıl yapılır?
Kaynattığınız sütü ( KUTU UHT SÜT İÇİN KAYNATMAK GEREKMEZ ) 25 dereceye kadar soğuttuktan sonra 1 parça kefir danesi ekleyin ve iyice karıştırın.
Kabın metal olmamasına dikkat edin. Tercihen cam kap kullanmanızda fayda vardır.

Metal olmayan, Plastik veya Tahta bir kaşık kullanabilirsiniz..

Yoğurt mayalar gibi üzerini bir örtüyle örtün veya sıcak bir ortamda (24-26 Derce ) kalmasına özen gösterin.

1 veya 2 gün bekledikten sonra içindeki daneleri Tel-metal olmayan bir süzgeç yardımıyla süzün ve için.

Eğer ekşi kefir seviyorsanız mayalanma süresini 48 saate çıkarın. Tatlı kefir tadı isterseniz de mayalanmayı maksimum 24 saat olacak şekilde ayarlayın.

                                                 www.facebook.com/yemyesilaktar
                                                      www.yemyesilaktar.blogspot.com.tr

YEMYEŞİL AKTAR
Beylikdüzü / İSTANBUL
0 532 775 76 31

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder