Çamlık Cad. No:1 Fatih Sultan Mehmet Camii Altı Onur market Avm Beylikdüzü/İstanbul

23 Eylül 2016 Cuma

AZ TUZLU DİYETLER FAYDADAN ÇOK ZARAR MI VERİYOR?

                                                        www.facebook.com/yemyesilaktar

Eski zamanlarda tuzun değeri ağırlığınca altınla ölçülüyordu. Sonra 1970'lerden başlayarak tuz beslenme açısından büyük suçlu haline geldi ve tamamen bırakmamız önerildi. Ancak son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalar, çok az tuzun çok fazla tuzdan daha tehlikeli olduğunu belirledi.
O zaman bunlardan hangisi doğru? Tuz çok değerli bir besin kaynağı mı beyaz zehir mi? Bunu cevabı çok da tatmin edici olmayacak, her ikisi de biraz doğru. Bu sorunun cevabı, hangi tür tuzu aldığınıza, ne kadar aldığınıza ve sodyumun kötü geldiği bir sağlık sorununuz olup olmadığına göre değişir.
Yaşamak için tuza ihtiyacımız olduğu tereddüt götürmez. Tuz, besinlerin hücrelere taşınması, vücudun pH dengesinin korunması, sinir sistemi iletileri ve kan basıncının düzenlenmesi gibi çeşitli fizyolojik işlevler açısından yaşamsaldır. Ancak birçok çalışma, çok fazla tuzun yüksek kan basıncı gibi bazı sağlık sorunları açısından iyi olmadığını gösterdi.

Bu konuya tüm açılardan yaklaşılacak olursa öncelikle tüm tuzların aynı olmadığını belirtmek gerekir. En yaygın olarak kullanılan tuzlar rafine tuzlardır. Bunlar ısı ve kimyasallar kullanılarak saf sodyum klorüre dönüştürülmüştür. Ayrıca nemini alarak topaklanmasını önleyen kimyasallar da katılır. Çoğu zaman iyot da eklenir çünkü bu elementi pek çok kişi beslenme yoluyla alamıyor.
Rafine olmamış tuz, tam tersine, işlenmemiştir ve yaklaşık 80 kadar mineral ve diğer elementler içerir. Rafine tuzun aksine renklidir, çoğunlukla gri veya pembedir ve rafine olandan daha pahalıdır.
"Salt Your Way To Health" (Sağlığa Doğru Yolunu Tuzla) kitabının yazarı Dr. David Brownstein "İnsanlar zaman içinde doğal ve rafine olmamış tuz kullanarak evrildiler." diyor ve ekliyor: "Vücudumuzdaki enzimler ve hormonlar tuzu doğal şekliyle, rafine olmamış haliyle kullanacak biçimde yapılanmıştır. Tuzu rafine olarak kullanmanın sonuçları bağışıklık sisteminin zayıflaması, kronik hastalıkların başlaması ve ilerlemesi ile asiditenin artmasıdır."
Sertifikalı aile hekimi ve West Bloomfield, Michigan Holistik Tıp Merkezi Direktörü olan Dr. Brownstein çoğu kişide tuz azlığı görüldüğünü belirterek günde en az 2.400 mg rafine olmamış tuz alınmasını tavsiye ediyor.
Tuz üzerine çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Geçen yıl prestijli tıp dergisi New England Journal of Medicine'de yayınlanan bir araştırmaya göre devletin önerdiği miktarda tuz tüketmeye dikkat edenlerin aslında kalp sorunlarının daha fazla olduğu belirlenmiş. Giderek artan sayıda ana akım tıp uzmanı da tuz ile yüksek tansiyon ilişkisini artık daha fazla sorguluyorlar.
Özet çeviri: Nurçin Çağlar
Sağlıklı Yaşıyoruz
Kaynak: 

Çevirenin notu: Biz bu bilgileri zaten biliyorduk, Canan hocamız çok güzel öğretti bu konuyu. Karatay ilkeleriyle yaşayanlar rafine tuzlara el sürmez, yalnızca kaya tuzu kullanır. Ancak hocamızın söylediklerine itibar etmeyenler belki bu yabancı kaynaklara itibar ederler diye tercüme ettim.

                                       www.facebook.com/saglikliyasiyoruzcom

1 yorum:

  1. Çekincesiz "Rick Simpson Oil" ile çalışmayı tavsiye ederim, Dürüst Minnettarlığım, THC içeriğinin gücü çok yüksek olan yüksek kaliteli RSO Kenevir Yağı ile ölmekte olan hayatımı kurtardığı için Dr. Rick Simpson'a gidiyor. Birkaç yıl önce bana ölümcül bir akciğer kanseri teşhisi kondu, her türlü ilacı boşuna denedik ve hatta evde DIY Rick Simpson yağını kendimiz üretmeye çalıştık ama daha kötüsünden daha fazla zarar verdik, Ta ki Facebook'ta Kenevir Yağının bir kanser hastasını nasıl iyileştirdiğine dair bir gönderi gördüm, ardından Dr.Rick Simpson ile iletişime geçtiğimde denemeye karar verdim ve sorunumun her ayrıntısını ona açıkladım ve bana bu Kenevir Yağının iyileşeceğini söyledi Kanser sorunum ancak en kısa zamanda sipariş verebilirsem. Daha sonra satın almam için dozu hesapladı, hesapladığı dozajın sipariş ettiğim 60 gram yağ artı "30 gram bakım gerektirmeyen" olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki 48 saat içinde Kenevir Yağı için hemen sipariş verirsem, ilacın verileceği söylendi. Teslimat hizmetlerinden adım adım kapıma gel, Hemen sipariş verdim, kullanım talimat kılavuzuyla birlikte tam olarak Dr. Rick Simpson tarafından söylendiği zaman teslim edildiğini gördüm, Bugün cesurca şunu söyleyebilirim. Kanser sorunu Hepsi Yüce Tanrı'ya, Dr. Rick Simpson'a ve o yıllarda yanımda olan sevgili karıma teşekkürler. Şimdi sağlıklı bir hayat yaşıyorum ve bu kısa tanıklığı paylaşmaktaki en büyük önceliğim, bu Ölümcül Kanser Hastalığından muzdarip olanlar için, Lütfen sessizce ölmeyin, bugün bu Ölümcül Kanser Hastalığının bir tedavisi var. Daha fazla zaman kaybetmeden lütfen E-posta: cbdoilfort@gmail.com veya WhatsApp +1-781-656-7138 aracılığıyla Dr. Rick Simpson ile ("Rick Simpson Oil" RSO) ile iletişime geçin.

    Bugün, Rick Simpson Kenevir Yağı'nın büyüklüğünü ve ilacı satın almak isteyenler için Dr. Rick Simpson'a E-posta: cbdoilfort@gmail.com veya WhatsApp +1-781-656-7138 aracılığıyla ulaşın.
    Kenevir Yağı, Kanser Hastalığının ilacıdır. Kendi hayatınızı ve başkalarının hayatını kurtarın.

    YanıtlaSil