Çamlık Cad. No:1 Fatih Sultan Mehmet Camii Altı Onur market Avm Beylikdüzü/İstanbul

29 Şubat 2016 Pazartesi

YOĞURT VE YARARLARI ....

YOĞURT VE YARARLARI 

Sofralarımızın vazgeçilmezlerinden yoğurt, sütün mayalanmasıyla oluşan beyaz koyu kıvamda süt ürünüdür. 



>>>
En iyi yoğurt koyun ve manda sütünden yapılır. Bes...in değeri süte göre daha yüksektir.

>>>
Yoğurt, zengin bir karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, kalsiyum ve fosfor kaynağıdır.
Fermentasyon sırasında sütün, protein, yağ ve laktozun oluşan kısmı hidrolizasyon nedeniyle sindirimi kolaydır.
Bu nedenle yoğurt, her yaş grubundaki insanın günlük, beslenmesinde bol ve ucuz bir şekilde yararlanabileceği fermente bir süt ürünüdür.
Yoğurt bakterilerinin faaliyeti sonucu B grubu bazı vitaminler, özellikle riboflavin (B2) sentezi oluşmaktadır.
Yoğurdun önemli bir fonksiyonu da gıda azaltmakta görüyoruz. Yapılan incelemeler, mükemmel ve kolay hazımlı bir yiyecek olan yoğurdun gıda azaltmada da iki önemli fonksiyonunu ortaya çıkartmıştır.

>>>
Yoğurt Hakkında Bilmemiz gerekenler ;
* Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar.
* Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına etkisi bulunmaktadır, mide rahatsızlıklarını önler.
* Şeker hastaları için yararlı bir besindir, kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır.
* Bağırsak düzensizliklerinin giderilmesine, özellikle çocuk ve yetişkinlerde karşılaşılan ishallerin tedavisine yardımcı olur.
* Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olur.
* Kanser riskini azaltır, özellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.
* Vücuttaki kolesterol miktarının azalmasına yardımcı olur, LDL kolesterolü azaltır.
* Kandaki asit baz dengesini sağlıklı hale getirir.
* Zararlı bakterileri önleyerek ishal oluşumunu engellediği için gıda zehirlenmelerine karşı koruyucudur.
* Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır. Antibiyotik kullananlar, ilacın etkisiyle zarar görebilecek yararlı bakterilerin korunması amacıyla yoğurt yemelidirler.
* Midesi çok duyarlı olanlar ile oniki parmak bağırsağı ülseri olanlara dokunabilir. Bu durumda dikkatli tüketilmelidir.

>>>
Her derde deva ;
1957 yılında Tokyo’da açılan ve binlerce Japon bilim adamının katıldığı atom enerjisi konferansında sunulan bir raporda,
Prof. Hsukehihen Huguşi radyo aktivitelerin sebep olduğu hastalıkların tedavisi sırasında yoğurdun mükemmel bir önleyici ilaç olduğu belirtildi.
Biryıl süreyle atom ışınlarına maruz kalan ve bu süre için de yoğurdun daima esas teşkilettiği yiyeceklerle beslenen kişilerde radyo aktivite hastalıklarının arızalarının ortadan kalktığı görüldü.

>>>
Süzme mi normal mi?
Süzme yoğurtta normal yoğurda kıyasla daha az vitamin var. Yoğurt bekledikten sonra yeşil bir su bırakması normal.
Bu suyu sakın dökmeyin.
Yoğurtta bulunan vitaminlerin çoğu, özellikle B12 vitamini bu suda bulunur.
Yoğurdunuzu bıraktığı suyla karıştırarak yemeniz daha faydalı olur.

>>>
Evde yapılanlar neden daha çabuk ekşiyor?
Ev yapımı yoğurtlar ambalajlı yoğurtlara göre daha çabuk ekşir. Bu ambalajlı yoğurtların neden daha geç bozulduğu sorusunu akla getirir.
Hazır yoğurt üretiminin bütün aşamaları maksimum hijyen koşullarında gerçekleştirildiği için kullanılan sütlerde herhangi bir mikroorganizma oluşumu gözlenmez.
Saklama koşullarına uyulduğu taktirde raf ömrü boyunca ürünler tazeliğini korur.




YEMYEŞİL AKTAR Beylikdüzü /İSTANBUL




www.yemyesilaktar.com
www.yemyesilaktar.blogspot.com.tr
www.facebook.com/ŞENER TEZEL


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder