Çamlık Cad. No:1 Fatih Sultan Mehmet Camii Altı Onur market Avm Beylikdüzü/İstanbul

28 Şubat 2016 Pazar

BUĞDAY ŞIRASI (Rejuvelac)YAPIMI;













BUĞDAY ŞIRASI (Rejuvelac)YAPIMI;


Filizlendirilen buğday taneleri Filizler 1,5 cm boya eriştiğinde yıkanır ve büyük bir kavonoza konur.

Kavonoza 1,5 lt içme suyu ilave edilir ve ağzı bir tülbentle hava alabilecek şekilde örtülür.

İki gün sonra buğday şırası kullanıma hazırdır. Süzülerek bir şişeye alınır ve buzdolabında saklanır.


Her gün 250-500 ml içilebilir ve 3 gün içerisinde tüketilmesi önerilir.

Kavonozda kalan buğday filizlerinin üzerine bu defa 1 lt içme suyu ilave edilerek 2 gün süre bekletilerek 2′inci parti buğday şırası elde edilir.

2′inci parti buğday şırası, içime hazır olunca süzülerek şişeye konur ve yine buzdolabında saklanır.

Kavonoz da kalan buğday filizleri de atılır veya bir bahçeniz varsa toprağı zenginleştirmesi için bahçeye gömülür. yemekten yarım saat önce içilir .


YEMYEŞİL AKTAR
Beylikdüzü / İSTANBUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder