Çamlık Cad. No:1 Fatih Sultan Mehmet Camii Altı Onur market Avm Beylikdüzü/İstanbul

29 Şubat 2016 Pazartesi

9 SÜPER BESİNLE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ GÜÇLENDİRELİM......


Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hastalıklarda kapımızdan gitmez oldular.Peki nasıl olmalıda bağışı...klık sistemimizi güçlendirip hastalıkları bir nebzede olsa kapımızdan uzaklaştırabiliriz.İşte bu sayıda da sizlere kışın olumsuz etkilerinden korunmak için bağışıklık sistemimizi güçlendiren besinlerden bahsetmek istiyorum.
ANANAS:
moralinizin bozuk olması da bağışıklık sistemimizin üzerinde maalesef ki olumsuz etkileri var.Ananas tüketmek, amino asit ihtiyacının karşılanmasına ve mutluluk hormonunun salgılanmasına yardımcı oluyor.

KARA TURP:
Antibiyotik özelliklerine sahip yağları içeriyor ve enfeksiyonlara karşı vücudu korumasının yanı sıra karaciğeri kuvvetlendirici safra söktürücü etkileri de mevcuttur.

PROBİYOTİK YOĞURT:
Yararlı bakterilerden zengin olan probiyotik yoğurt tüketmek.bağırsaklara iyi geliyor.Bu yararlı bakteriler.zararlı bakterilerle savaşarak bağışıklık sisteminin güçlü olmasına yardımcı oluyorlar.piyasada probiyotikli yoğurt bulabileceğimiz gibi kendi yoğurdumuzu da eczanelerden alabileceğimiz probiyotik prepratları ile yapabiliriz.

YULAF:
triptofan açısından zengin olan yulafı ister bar şeklinde isterse 2 kaşık yoğurt içine katarak gece yatmadan önce alırsak daha kaliteli uykuda uyumuş oluruz.

KİVİ:
kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olan kivi mikropları parçalara ayırma ve yok etme konusunda oldukça başarılıdır.C vitamini yönünden de zengin olan kiviyi günlük beslenmemize 1 yada 2 porsiyon olarak ekleyebiliriz.

PATATES:
A vitaminin desteği C vitamini kadar kışın önemlidir.Patates de a vitamini açısından oldukça zengindir.kontrollü olarak günlük beslenmemize eklemek bağışıklık sistemimizi güçlendirmede oldukça etkilidir.

LAHANA:
C vitamini, B3 vitaminleri ve kükürt açısından oldukça zengin olan lahana vücut direncini arttırarak bağışıklık sistemimizi güçlendirmede yardımcıdır.

USKUMRU:
omega-3 den zengin olan bu balık türü bizi kansere karşı koruyup cilt hücrelerini yeniler.Vücuttaki bakterileri yok ederek cildin ve organların güçlenmesini sağlar.

SARIMSAK:
virüslerin vücuda gelip yerleşmesine engel olur ve sülfür açısından oldukça zengin dir.

KAYNAK:
Dyt. Elif TÜFEKÇİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder