Çamlık Cad. No:1 Fatih Sultan Mehmet Camii Altı Onur market Avm Beylikdüzü/İstanbul

29 Şubat 2016 Pazartesi

SİNÜS TIKANIKLIĞINA
BİTKİSEL ÇAY.....
.



Sinüs tıkanıklığı ve boğaz ağrısı gibi rahatsızlıklarda ilk başvurulan çözümlerden biri bitkisel çaylardır. Burun içi ve... çevresindeki sinüs boşluklarının nefes alıp vermeyi zorlaştıracak kadar tıkanması günlük yaşamı olduğu kadar uykuyu da olumsuz etkilemektedir. Bu tıkanıklığı azaltmak ve solunum yollarını açmak için bitki çayı hazırlayarak buharını soluyabilirsiniz. Eğer sinüs tıkanıklığı boğaz ağrısı ile birlikte yaşanıyorsa bitki çayı boğazınızı da yumuşatacaktır. Aşağı yukarı her bitki çayının buharı sinüs tıkanıklığına iyi gelir ancak soğuk algınlığı belirtilerini hafifletmek için özellikle okaliptüs, nane, adaçayı, böğürtlen ve papatya çayı içmenizi tavsiye ederim.
Bu bitkileri çay olarak içmek istemiyorsanız bir tencereye 4-5 bardak su koyup kaynatın ve başta nane, okaliptüs ve adaçayı olmak üzere dilediğiniz bitkiden bir tutam atın. Tencereyi ateşten alarak bitkiyle karışan su buharını solumak sinüsleri 5-10 dakika gibi kısa bir sürede açacaktır. Daha etkili bir tedavi için başınıza havlu koyup tencereyle burnunuz arasındaki buharın daha yoğun olmasını sağlayabilirsiniz.
Bitkilerle çay hazırlamak içinse kaynamış suya atıp 5-10 dakika demlenmesini beklemeniz yeterli olacaktır. Dilerseniz C vitamini içeriği ile soğuk algınlığına iyi gelen limonla veya boğaz ağrılarının hafiflemesine yardımcı olacak balla tatlandırabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder