Çamlık Cad. No:1 Fatih Sultan Mehmet Camii Altı Onur market Avm Beylikdüzü/İstanbul

23 Haziran 2016 Perşembe

KOZALAK YOĞURDU (Yörük Yoğurdu)



 Uzun yıllar önce seyahatlerim sırasında bu yoğurdun Toroslarda yörükler tarafından nasıl yapıldığını görüp öğrenmiştim... 

 Geçtiğimiz günlerde bir dost meclisinde muhabbet sırasında tekrar gündeme gelince sizlerle de paylaşmamın keyifli olacağını düşündüm. 


MALZEMELERİMİZ;

- 2 kg tam yağlı inek sütü

- 2 adet yeşil çam kozalağı


YAPILIŞI: 

- Sütümüzü içinde ki su buharlaşıp yok olana kadar kaynatalım.

- Kaynayan Sütümüzü dinlenmeye bırakalım.

- Küçük parmağımızı ılınan sütün içinde yanmadan 10 sn kadar tutabildiğimiz an 2 adet yıkanmış yeşil çam kozalağımızı tenceremizin içine bırakalım.

- Tenceremizin kapağını kapatarak hırka, pike, masa örtüsü vs ile sararak soğumaya bırakalım.


   BİRKAÇ SAAT SONRA YOĞURDUNUZ AFİYETLE YEMEĞE HAZIR...

   Yerken muhteşem bir çam kokusunu gayet soft ve lezzetli bir şekilde hissederek Yoğurdunuzu kaşıkladığınızı göreceksiniz.

    Afiyet Olsun.



http://yemyesilaktar.com
http://yediyesil.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder