Çamlık Cad. No:1 Fatih Sultan Mehmet Camii Altı Onur market Avm Beylikdüzü/İstanbul

17 Nisan 2016 Pazar

Çağla'nın faydaları

Çağla, badem ve kayısı çekirdeğinin çiğ halidir.

Ara öğünlerin vazgeçilmezi olan çağlayı, ana öğünlerde salata içerisinde de tüketebiliriz. Çağlanın faydalarını Uzman Diyetisyen Özge Kelebek anlattı...

30 gramı ortalama 160 kalori olan ve sadece 20 günlük tüketim şansı olan bu güzel meyve sağlığa da oldukça yararlı.

• Kötü kolesterol olan LDL’yi düşürür.
• Kilo vermeye yardımcı olur.
• Safra taşı oluşumunu azaltır.
• Vücutta iltihabik reaksiyonlara neden olan C reaktif proteinin düzeyini düşürür.
• Yüksek lif içeriği ile barsaklardaki iyi bakterilerin oluşumunu artırarak probiyotik etki yaratır. • İçerdiği yüksek potasyum ile tansiyonu düzenler.
• Zeytinyağının içerdiği tekli yağ asitlerini içerir. Kalp ve damar sağlığının korunmasında önemli rolü vardır.
• Güçlü bir antioksidan olan vitamin E’yi içerir. Cilt sağlığında etkilidir.
• Yüksek kalsiyum içeriği ile günlük alınması gereken kalsiyum miktarına farklı kaynak olarak katkıda bulunabilir.
• Magnezyum kas kasılması ve özellikle kalp için önemli bir mineraldir. İçerdiği yüksek magnezyum ile hem toplar ve atar damarları geliştirir hem de kanın oksijenlenme oranını artırarak metabolizmayı hızlandırır.
• Yüksek lif içeriği ile kan şekerini yükseltme düzeyi (glisemik indeks) de düşüktür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder