Çamlık Cad. No:1 Fatih Sultan Mehmet Camii Altı Onur market Avm Beylikdüzü/İstanbul

6 Mart 2016 Pazar

SİGARA !!!!
Bu zamanın en kötü alışkanlıklarının başında sigara gelmektedir.




Peki sigarayı bıraktığımız zaman nelerle karşılaşırız.Sigara içenler zararlarını bilir ama bırakmakta zorluk çekerler. Bırakmak isteyenler bir uzman hekim eşliğinde bırakmayı denemelidirler.

Sigara içmemenin en etkili yolu güçlü bir irade ve iyi bir arkadaş çevresidir. İradeyi güçlendirmenin ve kontrol etmenin en iyi yolu da moral değerlerdir.

Özellikle sigara içmeyen kişilerle yapılan arkadaşlıklarda sigara içiminin çok az olduğu görülmektedir. Öte yandan,kötü alışkanlığı olmayan arkadaş çevresi insanları diğer kötü alışkanlıklardan da korur.

Sigarayı bıraktıktan sonra vücutta meydana gelen değişikler şöyle özetlenebilir:20 dakika sonra: tansiyon normale döner.8 saat sonra: karbonmonoksit seviyesi normale döner.24 saat sonra: kalp krizi riski düşmeye başlar.48 saat sonra: nikotin artık vücutta bulunmaz, tat ve koku alma duygusu artar.72 saat sonra: solunum yolları gevşediği için nefes almak kolaylaşır, vücut enerjisi artar.3 ay sonra : dolaşım düzelir, yürümek kolaylaşır.9 ay sonra : öksürük ve nefes darlığı düzelir, akciğer fonksiyonu yüzde 5-10 oranında artar.5 yıl sonra: kalp krizi riski, sigara içenlerin riskinin yarısına iner.10 yıl sonra: akciğer kanseri riski sigara içenlerin riskinin yarısına iner. Kalp krizi riski hiç sigara içmemiş biri ile eşit olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder