Çamlık Cad. No:1 Fatih Sultan Mehmet Camii Altı Onur market Avm Beylikdüzü/İstanbul

27 Mart 2016 Pazar



YAĞ YAKMAMIZA YARDIMCI OLUR;
Yumurta uzun süre tokluk hissetmemizi sağlar, yağ kaybına yardımcı olabilir. Kalori alımına ilişkin yapılan bir araştırmada, yumurtayla beslenen katılımcılar simitle beslenene göre %65 oranında daha fazla kilo verdiler. Yumurta yiyenlerde %16 daha fazla vücut yağı kaybı ve % 34 bel genişliğinde azalma gözlendi.
DAHA GÜÇLÜ KEMİKLERİMİZ VE DİŞLERİMİZ OLUR;
D vitamini kemik ve diş sağlığı için vazgeçilmez bir besindir. Düzgün kalsiyum emilimi için gereklidir. Yumurta, fazla miktarda D vitamini içeren nadir doğal gıdalar arasında yer almaktadır.
DAHA SAĞLIKLI SAÇLAR VE TERTEMİZ BİR CİLT SAĞLAR;
Yumurta yüksek miktarda B2, B5 ve B12 vitamini içerir. B vitamin kompleksi cilt, karaciğer ve saçlar için gereklidir. Ayrıca sinir sisteminin düzgün işleyişine yardımcı olur.
VÜCUDUMUZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ 9 AMİNO ASİT SAĞLAR;
Yaşamımızı sürdürmemiz için vücudumuzun ihtiyacı olan 20 temel amino asit vardır. Vücudumuz bu amino asitlerin 11’ini yapar. Yumurta, diğer 9 temel amino
ŞİFA KAYNAĞI YUMURTA
asit sağlayan nadir besinlerden biridir. Eğer vücudunuzda amino asit eksikliği bulunuyorsa bağışıklık sisteminiz düşer, yorgunluk, kas kaybı gibi sorunlar ortaya çıkar.
VÜCUDUMUZA ENERJİ SAĞLAR; 
Sadece bir yumurta, günlük B2 vitamini ihtiyacınız %15’ini sağlar. Yumurtanın B vitamini çeşitlerini içerdiğini belirtmiştik. Bunun yanı sıra vücudumuz aldığı besinleri enerjiye dönüştürmesine yardımcı olur.
STRESİMİZİ AZALTIR;
Daha önce de belirttiğimiz gibi, yumurta, çeşitli vücut sistemlerine yardımcı 9 temel amino asitleri içerir. Bu amino asitlerin eksiliğinde, zihinsel olumsuz etkiler olabilir. Ulusal Bilimler Akademisi tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, lizin takviyesi serotonini düzenleyerek stres düzeylerinin ve anksiyete azalmasına yardımcı olur.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ GÜÇLENDİRİR;
Büyük bir yumurta, günlük selenyum ihtiyacının % 22’sini karşılayabilir. Tiroid hormonları ve bağışıklık sisteminin için gereklidir. Daha güçlü bir bağışıklık sistemi, enfeksiyonlara, hastalıklara ve virüslere direnme anlamına gelir.
BEYNİMİZİN İŞLEYİŞİNİ GÜÇLENDİRİR;
Hücre zarlarının kolin denilen bir bileşeni bulunur. Bu nörotransmitter asetilkolin için esastır (Nörotransmitterler sinir hücreleri arasında ve sinir hücresinin bağlı bulunduğu diğer vücut hücreleri arasındaki iletişimi sağlayan kimyasallardır).
Bu bileşen yumurtada bulunur ve eksikliği bilişsel işlevlerde ve nörolojik sorun yaratır.
PROTEİN DESTEĞİ SAĞLAR;
Yumurtada diğer besin kaynaklarından, çok daha fazla protein bulunur. Yüksek düzeyde protein içeren gıdalar, uzun süre tokluk sağlar ve açlık hissini azaltır.
KOLESTEROL DÜZEYİ;
Yumurtada yüksek miktarda kolesterol olduğu bilinen bir gerçek. Fakat yapılan araştırmalar yumurtanın iyi kolesterol düzeyini yükselttiğini gösteriyor.
KALP HASTALIKLARINDA AZALMA;
İyi kolesterol seviyeniz yükseldiğinde, kötü kolesterol parçacıkların boyutu artar. Küçük boyutlu LDL parçacıkları (kötü kolesterol) kalp hastalığına neden olabilir. Yumurta tüketirken dengeli olmaya dikkat edin. Böylece sağlığınıza faydalı bir kaynak olacaktır.




YEMYEŞİL AKTAR 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder