- ÖKSÜRÜK - KURU ÖKSÜRÜK
- KRONİK İNATÇI GEÇMEYEN ÖKSÜRÜK VE DAHA FAZLASI İÇİN !!!
GÜLHATMİ (hatmi çiçeği)
Hatmi Çiçeğinin özelliklerinden maksimum olarak faydalanmak ve daha iyi sonuçlar almak için aşağıda tarifini yazacağım GÜLHATMİ KÜRÜ' nü dikkatlice okuyup uygulamanız yeterli olacaktır....
KÜR İÇİN;
- 80 - 100 gr Hatmi Çiçeği
- 500 gr Süt
HAZIRLANIŞI;
1,5 çay bardağı süt cezveye konur ağır kısık ateşte kaynaması beklenir..
Süt kaynadığında üzeri kaymak tutar ve kabarır..
Cezve bu sırada kenara alınır ve 6 - 8 adet Gülhatmi Çiçeği cezveye atılarak karıştırılır ....
Cezve tekrar ocağa konur ve ağır ateşte tekrar kaynayıp kabarması beklenir...
Kabardığında kenara alıp ( kahve pişirir gibi ) biraz bekletip tekrar ocağa konur...
Üçüncü defa kabarana dek ağır ateşte bekletilir....
Üçüncü defa kabardığında ateş söndürülüp cezvenin üzeri bir çay tabağı ile kapatılırak soğumaya bırakılır...
Ilık olarak süzülerek bardağa doldurulur ve servis edilir....
SAHLEP KIVAMINDA VE TADINDA OLACAK BU GÜZEL KARIŞIMI GÜN İÇERİSİNDE 5 - 6 DEFA ARKA ARKAYA HER SAAT BAŞI TEKRAR ETMENİZ GEREKİR....
Şifa olur inşallah.....
BAL VE TARÇIN İLAVE ETMENİZİ TAVSİYE EDERİM...
www.yemyesilaktar.com
www.yediyesilaktar.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder